168 cm / 57 - 56 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51 - July 1.2014

Jablečné muffiny podle Cassey

27. prosince 2013 v 13:36 | Theresa |  recepty
Ahoj:)
Tak, už si v klidu můžeme říct že je po svátcích. Konečně se to na stole (aspoň u nás) nehemží tunou cukroví,klobáskami ani podobnými hnusy jídly. Teď ještě silvestr a je tu čas pro nový začátek. Nevím jak vy,já taková období miluju. Už jenom ten pocit "začít s čistým štítem". Právě teď jsem dopekla tresku (s kuskusem a paprikou..mňaam.),sleduju nějaká videa na YT a hledám novou inspiraci na snídaně,jelikož každá z Vás mi snad dá za pravdu že jídelních inspirací není nikdy dost.
Tento recept jsem poprve uviděla u Cassey Ho (blogilates) a čirou náhodou se rozšířil mezi ostatní zahraniční youtube fitness guru (sakra jak se jim říká?),které ho začaly prezentovat jako svůj nápad. Zajisté je všechny ve stejnou dobu osvítil duch svatý. No nic, já jsem tento recept zkoušela před cca 2 týdny. S klidným svědomím Vám můžu říct, že jsem lepší a chutnější recept nikde nenašla.


Ingredience:2 hrnky celozrnné mouky
2 lžičky prdopeče
2 vaječné bílky
1/2 hrnku medu
1/4 h. oleje
3/4 hrnku mléka / mandlového mléka
1/2 hrnku jablečného pyré (pokud možno neslazené,já jsem použila přesnídávku)
2 jablka
2 lžičky skořice
Jablka nakrájíme na menší kostečky(a samozřejmě zbavíme jaddřince). Slupku můžeme nechat :).
V jedné míse smícháme všechny mokré ingredience - Bílky,med,olej,mléko,pyré.
V druhé míse smícháme zbylé(suché) ingredience - mouka,skořice,jablka a prášek do pečiva.
Mokré ingredience smícháme se suchými. Pomocí lžíce dáme do košíčků dostatečné množství směsi (nezapomeňme že se při pečení trochu nafouknou). Pečeme na cca 180 stupňů 20 minut. Vyšlo mi to na 12 velkých muffinů.

Rozhodně doporučuju zkusit! :) U nás chunaly všem. Dělala jsem je s papírovými košíčky,takže se po upečení špatně oddělávaly. 2. den už to šlo lehce. Můžete je udělat v silikonových.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kerstin Kerstin | 27. prosince 2013 v 13:56 | Reagovat

Přesně, ještě přežít silvestra a bude konec :D

2 mrtvyptak mrtvyptak | Web | 27. prosince 2013 v 15:04 | Reagovat

achjo,ted mam na to strasne chut vsude same jidlo:D asi si to udelam,vypada to dobre

3 Andee Andee | Web | 27. prosince 2013 v 15:12 | Reagovat

Mňam, jen co přestanu z přemíry sladkýho "zvracet", upeču si to :-)
Taky jsem se bála, že se nakonec nechám ukecat :-D Většinu jsi pochopila celkem jasně včetně té tekoucí krve velebnosti a já si zpětně uvědomuju, že takhle vytržené z kontextu v tom může být zmatek, ale chtěli jste ukázku, máte ji... mimochodem, s Danem vážně nechodí :-) ještě se k tomu celkově vyjádřím, snad to bude pochopitelnější :-)

4 Zoey* Zoey* | Web | 27. prosince 2013 v 17:15 | Reagovat

Nemám jiné menu :D
co jsou prdopeče ? :D

5 Theresa Theresa | Web | 27. prosince 2013 v 17:39 | Reagovat

[4]: Prášek do pečiva :D

6 Zoey* Zoey* | Web | 27. prosince 2013 v 17:48 | Reagovat

Taky dlouho :D a ten prášek mě napadl :D

7 Mrs.Moustache Mrs.Moustache | Web | 27. prosince 2013 v 18:54 | Reagovat

Miluju recepty Casey :) taky si užívám vánoční pohodu a kašlu na všechno :) Jesy je krásná,byla a bude,podle mě má možná těch 20kg dole je krásně hubená :) my máme doma formičku,moc nemusím tyhle košíčky,jsou krásné,ale nejhorší je,když se ti to rozkydne a pak to vypadá divně a ne jako košíček :D :D

8 Denisa Vargová (16 let) Denisa Vargová (16 let) | Web | 27. prosince 2013 v 20:01 | Reagovat

Mňam teď jsem dostala šílenou chuť na muffiny sice na čokoládové, ale dostala! uaa o mě jednou zabije - články o jídle to je moje smrt :D jinak taky jsem nechápala význam slova prdopeče :DD ale nevadí :) hezký článek :)

9 Sud Sud | Web | 29. prosince 2013 v 9:15 | Reagovat

No vypadají pěkně :)
U nás je cukrovího ještě děsně moc, ale držím se.

10 femme-mince femme-mince | Web | 30. prosince 2013 v 9:27 | Reagovat

To vypadá skvěle! Nechtěla bys spřáelit? Máš moc pěkný blog :-)

11 El.Michelle El.Michelle | Web | 30. prosince 2013 v 11:40 | Reagovat

Mňam, tak ty musím vyzkoušet! :)

12 Nellie Nellie | Web | 30. prosince 2013 v 17:40 | Reagovat

Skvělý článek :)

13 Týna \ wildhonesty.blog.cz Týna \ wildhonesty.blog.cz | Web | 16. února 2014 v 20:18 | Reagovat

Dobrý název pro prášek do pečiva, prdopeče. :D Nejdřív jsem nevěděla co to je, ale po přečtení toho postupu mě došlo o co jde.

Někdy to zkusím, třeba budu mít štěstí a povedou se mi. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama